Scheiding en de hypotheek

Hypotheekadvies bij scheiding

In deze Vlog spreken Serge Dames, hypotheekadviseur bij De Hypotheker en Léon Slijkerman, gecertificeerd financieel planner en mediator van de Scheidingsplanner® over de ervaringen van De Hypotheker op het gebied van hypotheekadvies rondom een scheiding.

Wat brengt de toekomst?

Bij een echtscheiding komen stellen gezamenlijk of alleen voor hypotheekadvies, om te kijken wat er kan als de scheiding eenmaal rond is, of ze financieel gezien weer iets kunnen kopen. Cliënten komen vaak meteen in het beginstadium van de scheiding advies inwinnen met de vraag hoe het er in de toekomst uit zal gaan zien. Dit is dan vaak nog niet in te schatten, omdat er als eerste gezamenlijke afspraken gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld over partneralimentatie die betaald of ontvangen zal worden, ook de verdeling van de boedel en het vermogen moet worden bepaald.

Duidelijke afspraken nodig

Duidelijke afspraken zijn dan ook nodig om een passend hypotheekadvies uit te kunnen brengen. Deze staan beschreven in een gedegen echtscheidingsconvenant, zoals altijd door de Scheidingsplanner® wordt opgesteld. Hier staat ook duidelijk in wat de mogelijkheden zijn voor beide partners voor het eventueel kopen van een nieuwe woning en het voortzetten van hun leven. Het convenant moet ook uitvoerbaar zijn na de scheiding. Cliënten hebben zo een helder beeld welke stappen zij kunnen ondernemen voor de aankoop van een woning zodra de rechtbank een en ander bekrachtigd heeft.

Neem contact met ons op!